Thermostaten

Thermostaat verwarming

Welltherm, bespaar energie met thermostaat

thermostaat welltherm klein thermostaten

De draadloze thermostaten BPT 710 verzorgen de temperatuur regeling van elektrische verwarmingssystemen.

Thermostaten is niet alleen geschikt voor nieuwbouw, maar ook bij renovatie van bestaande gebouwen.

De controle van infrarood verwarmingspanelen met behulp van deze draadloze thermostaat biedt maximaal gebruiksgemak zonder complexe bedrading en installatie werk.

Dit bespaart huiseigenaren een hoop geld en veel overlast tijdens het renovatie proces. Met de draadloze thermostaat BPT 710 kan gemakkelijk tot 9 ontvangers besturen.

Bij Welltherm heb je de keuze tussen een inbouw (BPT 001), opbouw (BPT 002) of de stekker variant (BPT 003) als ontvanger.

Ik wil graag een gratis offerte ontvangen

Werking infrarood verwarming thermostaat

Welltherm

  • Een thermostaat regeling zorgt voor een constante en juiste temperatuur in een ruimte. Het meet de actuele warmte, vergelijkt dit met de ingestelde voorkeurswarmte en geeft signalen door aan het infrarood verwarmingselement waarop het is aangesloten. Wanneer de temperatuur in de kamer de gewenste temperatuur bereikt, slaat de infrarood verwarming uit. 

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

welltherm infrarood paneel print kaders infrarood panelen

Kenmerken Welltherm thermostaten

– LCD achtergrondverlichting
– 6 schakel momenten per dag
– Eenvoudige en flexibele installatie zonder bedrading
– Informatie over werkingstijden
– Modes: auto | manu | off | vakantie
– Kinderbeveiliging
– Tot 9 ontvangers aansluitbaar per thermostaat
– Automatische zomer – winter uur omschakeling
– Vorst beveiliging 3°C
– Waarschuwing bij verzwakking batterij
– Anti frost optie
– Een maximum bereik van 35 m

Thermostaten infrarood panelen

Bij infrarood panelen va Welltherm zijn niet standaar de thermostaten inbegrepen. Het is overigens wel aan te raden altijd een thermostatische verwarming te kopen. Kies voor een goede plug-in thermostaat of een draadloze thermostaat. Het is volgens richtlijnen van de EU dat je juist een thermostaat gebruikt, want dat is namelijk beter voor het milieu. Met de thermostaten verwarming van Welltherm geniet je van zuinige en duurzame warmte. 

Veel mensen zetten de kachel pas lager wanneer het te warm wordt in de kamer. Feitelijk is het beter om de temperatuur al eerder lager te zetten, zodat je ook energie bespaart. Wacht niet tot je het te warm krijgt, maar regel het binnenklimaat automatisch met een thermostaat. Bij iedere graad die je de infrarood kachel naar beneden bijstelt, bespaar je al 6% op de stookkosten.

Welltherm print-art-welltherm-006 infrarood panelen thermostaten

Standaard 5 jaar garantie

Kies voor Welltherm

Spiegel infrarood verwarming badkamer-verwarming-spiegel-infrarood-paneel-infrarood-verwarming-handdoekdroger-18.jpg

Zone regeling thermostaten

In plaats van het hele huis te verwarmen op basis van de temperatuur in de woonkamer, kun je ook kamers of zones apart van elkaar verwarmen. Dit levert extra comfort en ook energiebesparing op. Bijvoorbeeld omdat je in de werkkamer aan het werk bent, zonder dat je de woonkamer ook verwarmt. 

Dit is eenvoudig te regelen met de Welltherm infrarood verwarming. Ieder paneel is voorzien van een thermostaat. Je bedient de verschillende thermostaten via de centrale ontvanger waarop je 9 infrarood panelen kan aansluiten. 

Optioneel kan je ook kiezen voor bediening via de app op je smartphone. Met de slimme thermostaten bespaar je direct geld op de energierekening door alleen de zone te verwarmen waar het nodig is.

Voordelen infrarood thermostaat verwarming

Voordelen Welltherm infrarood verwarming
– Duurzaam en milieuvriendelijk
– Energie-efficiënt
– Geen onderhoud
– Goedkoopste alternatief CV-aardgas
– Stralingswarmte, geen luchtverplaatsing

Waarom kiezen voor Welltherm?
– 5 jaar garantie
– Advies op maat
– Vele prachtige designs
– Hoge kwaliteit uit Duitsland
– Lange levensduur (+/- 30 jaar)

welltherm infrarood paneel print

Tot wel 40% energiebesparing

Zuinige infrarood verwarming

welltherm nederland garage verwarming thermostaten

Welke thermostaat kopen

Welke thermostaat kopen is afhankelijk wat je wensen zijn. In het assortiment thermostaten zijn drie soorten te verkrijgen. Namelijk de plug-in thermostaat, wifi thermostaat en geïntegreerde thermostaat. Laatstgenoemde is de meest innovatieve oplossing.

Plug in thermostaat
De plug-in thermostaat is de meeste eenvoudige onder het thermostaten assortiment. Steek de plug-in thermostaat in het stopcontact en je regelt de temperatuur van je infrarood verwarming. Nadeel is wel dat je het snoer naar het infrarood paneel ziet hangen. En dat je voor ieder paneel een plug-in nodig hebt. Je bedient de temperatuur van bijvoorbeeld de RAL infrarood verwarming handmatig via de thermostaat.

Wifi digitale thermostaat
Je hangt de digitale wifi thermostaat op waar een goede ontvangst is. Vaak is de plek waar voorheen de thermostaat van de centrale verwarming hing, omdat je vanaf deze plek direct de elektriciteit kan aansluiten. Je regelt de ingestelde temperatuur via de ontvanger of via de app op je smartphone. 

Geïntegreerde thermostaat
De meest innovatieve oplossing is de geïntegreerde slimme thermostaten. Je regelt de temperatuur op het warmtepaneel, maar ook via de Smart Home App. Deze optie wordt het meest gebruikt bij plafond infrarood panelen en voor meerdere wandpanelen. Je bedient de warmtepanelen apart van elkaar. Zoals de spiegel infrarood verwarming in de badkamer en de krijtbord infrarood verwarming in de keuken. 

Voorkom schimmel met infrarood verwarming

Met thermostaat verwarming infrarood voorkom je schimmelvorming in de muren. Vochtige ruimtes in huis zijn de ideale plek waar schimmels gedijen. Allereerst zijn schimmels vies en ten tweede zijn schimmels schadelijk voor de gezondheid. 

Schimmelsporen versterken allergische reacties en zijn ook slecht voor je luchtwegen. Je krijgt daardoor last van benauwdheid en hoesten. Het versterkt reumatische en ook astmatische klachten. 

Eigenlijk overal waar vocht in het huis is kunnen schimmels voorkomen. De plekken in de woning waar schimmels vaak gezien worden zijn bijvoorbeeld de badkamer, keuken, kruipruimte, kelder, garage en slaapkamer. 

Het is dus noodzaak om uw woning goed te ventileren en te verwarmen. Hierbij komt de infrarood verwarming van Welltherm zeer goed van pas. 

Infrarood panelen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten. Zoals vloer, meubels en muren. Doordat de muren opwarmen, onttrekt het vocht, werkt de isolatie beter in de wanden en bovenal gaat het schimmelvorming tegen.

Door gebruik te maken van een infrarood verwarming met thermostaten bedien je eenvoudig de temperatuur in de kamers. Doordat de objecten de warmte vasthouden, kan je ook de kamer goed luchten, zonder veel warmteverlies. Kies voor de Welltherm infrarood verwarming. 

Bespaar energie met

thermostaten verwarming